Politică de confidenţialitate

Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L., J40/12720/2020
CUI: 43129018
Str. Fabrica de Gheata nr 8
0736.578.078

versiunea: iulie 2022

1. Definiţii

Începând cu data de 25 mai 2018, fiecare stat membru al Uniunii Europene este obligat să se conformeze Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu caracter general (RGPD), printre care şi România, ţara în care compania Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L. îşi localizează sediul.

În următoarele informații privind protecția datelor, vă informăm cu privire la prelucrarea de către Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L., J40/12720/2020 („KMURA“ și/sau „noi“ și/sau „responsabilul“) a datelor cu caracter personal în conformitate cu RGPD și a legislației aplicabile în domeniul protecției datelor.

Important: Vă recomandăm să citiți cu atenție informațiile listate mai jos cu privire la protecția datelor. Dacă aveți întrebări sau observații cu privire la aceste informaţii, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: office[@]kmura[.]store

2. Ce informaţii colectăm şi cu ce scop?

Administratorul site-ului (Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L., J40/12720/2020) colectează şi prelucrează următoarele date cu caracter personal:

  • date de identificare și contact;
  • date privind produsele pe care le-aţi cumpărat şi, eventual, serviciile de care aţi beneficiat;
  • date referitoare la comunicarea noastră reciprocă (fie că a fost personală, scrisă, telefonică sau de altă natură);
  • datele privind plata (de exemplu, datele privind suma plătită);
  • doar în cazuri alese datele privind credibilitatea ta pentru scopurile așa-zisei blacklist (vezi Termenii și Condițiile Administratorului).

Colectarea datelor cu caracter personal se face în scopul asigurării serviciilor noastre. Datele sunt necesare pentru a asigura suportul complet privind comenzile dumneavoastră, de a vă aduce cunoştinţă modificările din cadrul serviciilor noastre şi eventualele servicii pe care le oferim.

Anumite date cu caracter personal sunt solicitate în situaţia în care doriţi să contactaţi echipa noastră pentru diferite întrebări, informaţii suplimentare, neclarităţi sau lămuriri.

3. Cum colectăm datele?

3.1 Cookie-uri

Site-ul nostru utilizează așa-numitele cookie-uri. Acestea reprezintă fișiere text de dimensiuni reduse, salvate și stocate pe dispozitivele prin care utilizatorul accesează site-ul web.

Din punct de vedere general, cookie-urile colectează informații care facilitează, spre exemplu, monitorizarea traficului web pentru că ajută la stocarea vizitelor şi activităţilor utilizatorilor. Puteţi regăsi mai jos toate tipurile de cookies pe care le utilizăm:

  • Necesare – Acest tip de cookie-uri este necesar pentru buna funcționare a magazinului nostru online. Cu ajutorul lor, putem asigura comanda dvs., putem oferi continuitatea experienței ca utilizator conectat după ce aţi trecut la o altă pagină sau putem completa automat detaliile adresei în momentul cumpărăturilor. Blocarea acestor cookie-uri în browser poate determina o funcționare defectuoasă a site-ului web.
  • Pentru analize – Cookie-urile analitice ne permit să înțelegem modul în care magazinul nostru online este utilizat, să identificăm paginile care trebuie îmbunătățite sau cele care își satisfac utilizatorii şi îşi îndeplinesc funcția în mod eficient. În acest caz, trebuie să reţineţi că toate informațiile colectate sunt anonime, iar pe baza acestora nu putem identifica Utilizatorul.
  • De personalizare – Vă doriţi sugestii personalizate pentru produsele noastre? Ei bine, cookie-urile de personalizare ne ajută să analizăm comportamente şi preferinţe de cumpărături, urmând să personalizăm oferta în funcţie de acestea. Datele dvs. pot fi utilizate atât pentru a îmbunătăți sistemele și software-ul existent, cât şi pentru a dezvolta noi soluții
  • Pentru publicitate – Cu ajutorul acestor cookie-uri, echipa noastră poate adapta reclamele în funcţie de interesele dvs. Acest tip de cookie cooperează în mod direct cu platforme asociate precum Facebook sau Instagram. Prin această colaborare, acestea din urmă vor putea ajusta corect conținutul afișat, astfel încât să fie util și relevant pentru fiecare dintre interesele dvs.

Este important să reţineţi că suita de cookie-uri pe care o utilizăm este sigură şi nu produce niciun fel de daune dispozitivului sau sistemului de operare pe care îl folosiţi. Dacă sunteţi îngrijorat/ă de potenţialii viruşi sau programe de tip malware, puteţi sta fără grijă. Ne asumăm responsabilitatea de a asigura o protecţie maximă.

Cookie-urile de sesiune sunt stocate pe dispozitivul utilizatorului și rămân acolo până când se încheie sesiunea de navigare. Mai apoi, informațiile stocate sunt șterse definitiv din memoria dispozitivului.
Cookie-urile persistente sunt stocate pe dispozitivul dvs. până în momentul în care le ștergeți. Încheierea unei sesiuni de navigare sau oprirea dispozitivului nu le șterge. În cazul în care nu ştergeţi modulele cookie persistente de pe dispozitivul dvs., atunci acestea vor fi stocate timp de până la 60 de zile după ce au fost introduse.

Important: Acordul dumneavoastră pentru folosirea cookies este valabil pentru domeniul: www.kmura.ro.

3.2 Prelucrarea datelor la încheierea contractului

În cazul în care alegeţi să vă înregistraţi pe site-ul nostru și/sau încheiați un alt contract cu noi, ne rezervăm dreptul de a procesa datele necesare pentru încheierea, executarea sau rezilierea contractului cu dvs. Dispoziţiile legale care stau la baza acestui drept sunt subliniate în articolul 6 paragraful 1 litera a) și b) din RGPD. Cu alte cuvinte, dumneavoastră ne furnizați datele pe baza relației contractuale legale dintre Vânzător (Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L., J40/12720/2020 / KMURA) şi Cumpărător (dumneavoastră)

La încheierea contractului, discutăm despre colectarea următoarelor date:

  • Prenume, nume
  • Adresă de facturare și livrare
  • Adresa de email
  • Date de facturare și plată
  • Data naşterii
  • Numărul de telefon

3.3 Crearea conturilor

Una dintre cele mai utilizate metode de colectare, stocare şi prelucrare a datelor este efectuată prin crearea unui cont client (cont de utilizator). Dacă alegeţi să vă creaţi un cont de utilizator, avem în vedere o decizie voluntară.

Crearea unui astfel de cont vă va conferi un grad ridicat de confort la fiecare accesare a site ului nostru, întrucât procesul de stocare a datelor este permanent.

După crearea unui cont de client nu mai este necesară reintroducerea datelor. Dvs. sunteţi stăpânul datelor din contul client. Aveţi dreptul şi posibilitatea de a modifica, şterge sau adăuga orice informaţie doriţi.

Prin urmare, listăm următoarea serie de date necesare pentru crearea unui astfel de cont:

  • Adresa de e-mail şi parola
  • Datele solicitate în timpul unei comenzi (precum adresa sau numărul de telefon al Cumpărătorului)

Vă recomandăm să mizaţi pe confidențialitatea datelor dvs. personale de acces și, în special, să nu le furnizați terților neautorizați.

Aveți posibilitatea de a vă șterge în orice moment contul de client. Rețineți totuși că acest lucru nu înseamnă că datele din contul de client pot fi șterse după ce ați comandat o dată de la noi. Ștergerea datelor dvs. are loc automat după expirarea obligațiilor noastre de stocare, comerciale și fiscale. Baza legală pentru această prelucrare suplimentară a datelor este Art. 6 paragraful 1 litera c) RGPD precum și Art. 6 par. 1 litera f) RGPD.

3.4 Contactarea

Nu în ultimul rând, avem în vedere colectarea şi prelucrarea datelor în pentru contactul dintre Vânzător şi Cumpărător. Vă oferim avantajul de a ne contacta în mai multe moduri, în funcţie de preferinţele dvs.

Când luați legătura cu noi, vom folosi informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați în mod voluntar, Exclusiv în scopul de a vă contacta și de a vă procesa solicitarea. Baza legală pentru această prelucrare a datelor este articolul 6 paragraful 1 litera a), articolul 6 paragraful 1 litera b), articolul 6 paragraful 1 litera c) RGPD, precum și articolul 6 paragraful 1 litera f) RGPD.

4. Sunt obligat să furnizez datele cu caracter personal?

Nu sunteți obligat(ă) să furnizați datele cu caracter personal, însă acestea sunt necesare pentru finalizarea unei comenzi.

Este important să reţineţi că vom solicita furnizarea consimțimântului dvs. în acest sens. Consimţământul se consideră a fi voluntar în cazul în care nu sunteţi deja clientul nostru înregistrat și nici nu am încheiat cu dvs. un alt raport de afaceri similar în conformitate cu cerințele motivului nr. 47 din Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal, iar dvs. doriţi să primiţi de la noi ofertele de marketing.

Consimțământul furnizat pentru scopuri de marketing poate fi revocat oricând. Revocarea poate fi solicitată prin intermediul unei înştiinţări scrise, transmise la adresa noastră de e-mail: office@kmura.store

5. Cât timp vom prelucra datele dvs.?

Durata prelucrării datelor dvs. depinde de tipul de serviciu furnizat și de scopul prelucrării. Ca o regulă generală, datele vor fi prelucrate pe durata furnizării serviciului sau a procesării comenzii, până la:

  • retragerea consimțământului dat sau
  • formularea unei obiecții efective împotriva prelucrării datelor în cazurile în care temeiul juridic al prelucrării este interesul legitim al administratorului.

Important: Perioada de prelucrare a datelor poate fi prelungită în cazul în care prelucrarea este necesară pentru următoarele motive:

  • a stabili și a da curs eventualelor reclamații sau
  • pentru apărarea împotriva reclamațiilor, iar după această dată numai dacă și în măsura impusă de lege

După încheierea perioadei de prelucrare, datele sunt șterse în mod ireversibil sau anonimizate.

6. Cum ne asigurăm de securizarea datelor dvs.?

Înţelegem cât de importantă este pentru dvs. securizarea datelor personale. Astfel, aplicăm o serie de măsuri de protecție IT și organizaționale cu scopul de a reduce la minimum riscul de scurgere, distrugere și dezintegrare a datelor.

Printre instrumentele de securitate pe care le utilizăm menţionăm un sistem de firewall, sisteme de securitate antivirus și antispam, acces intern, proceduri de procesare a datelor și de recuperare în caz de dezastru, precum și un sistem de backup pe mai multe niveluri.

Ne asigurăm că punem la dispoziţia dvs. un nivel extrem de ridicat de securitate prin intermediul protecţiei DDos şi criptării conexiunii HTTPS/SSL.

Trebuie să admitem faptul că utilizarea internetului implică întotdeauna riscul unor incidente de securitate. Totuşi, echipa noastră vă asigură că, prin punerea în aplicare a procedurilor de revizuire și actualizare periodică a sistemului IT și prin monitorizarea activă a punctelor critice din sistem, vom reduce acest risc pe cât de mult posibil.

7. Care sunt drepturile utilizatorului în calitatea de persoană vizată?

Utilizatorul (Dumneavoastră), în calitate de persoană vizată, are, conform prevederilor RGDP, următoarele drepturi:

Dreptul la informare – se referă la dreptul de a fi informat asupra tuturor aspectelor prezentate anterior;

Dreptul de acces – vă conferă dreptul de a obține confirmarea din partea noastră că prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc şi, în caz afirmativ, acces la datele respective și la informaţii privind modalitatea în care sunt prelucrate datele;

Dreptul la opoziție – vă oferă posibilitatea de a vă opune prelucrării datelor personale. De asemenea, dacă prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveți dreptul de a vă opune prelucrării oricând;

Dreptul la portabilitatea datelor –aveţi dreptul de a primi datele personale într-un format care să poată fi citit automat  şi care să permită ca datele să fie transmise direct altui operator.

Dreptul la ştergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – puteţi solicita ca datele să fie șterse, fără întârzieri nejustificate. Acest drept își găsește aplicabilitatea dacă: datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; îți retragi consimţământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare; te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

Dreptul la restricționare a datelor – aveţi dreptul de a cere restricționarea datelor pe o perioadă de timp;

Dreptul la rectificarea datelor – puteți solicita rectificarea anumitor date personale, în cazul în care acestea sunt incomplete sau inexacte;

Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, atunci când constataţi ca v-au fost încălcate drepturile cu privire la prelucrarea datelor personale.

Dreptul la contestare – În condițiile art. 21 alin. 1 din RGPD, prelucrarea datelor poate fi contestată din motive care apar din situația particulară a persoanei vizate. Dreptul general de opoziție de mai sus se aplică tuturor scopurilor de prelucrare descrise în prezenta declarație privind protecția datelor, care sunt prelucrate în baza articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD. Spre deosebire de dreptul special de a vă opune prelucrării datelor în scopuri publicitare, în conformitate cu RGPD suntem obligați să punem în aplicare o astfel de obiecție generală dacă ne dați motive de importanță majoră (de exemplu, un posibil pericol pentru viață sau sănătate).

Dreptul la revocare – În condițiile art. 21 alin. 1 din RGPD, prelucrarea datelor poate fi contestată din motive care apar din situația particulară a persoanei vizate. În măsura în care procesăm datele pe baza consimțământului dvs., aveți dreptul să vă revocați în orice moment consimțământul. Revocarea consimțământului nu înseamnă că prelucrarea datelor efectuate pe baza consimțământului până la momentul revocării devine ineficace.

8. Explicaţia termenilor

Cumpărător – Orice persoană fizică sau juridică ce dispune sau nu de un cont Kmura şi se angajează în încheierea contractului de vânzare cumpărare a unuia sau mai multor produse listate pe site-ul online www.kmura.ro.

Date cu caracter personal – informații despre o persoană fizică identificată sau identificabilă prin unul sau mai mulți factori specifici identității fizice, fiziologice, genetice, mentale, economice, culturale sau sociale, inclusiv IP-ul dispozitivului, datele de localizare, identificatorul de internet și informațiile colectate prin intermediul cookie-urilor și al altor tehnologii similare.

GDPR – Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Magazin – magazinul online Kmura disponibil prin intermediul Serviciului, prin care Kmura vinde bunuri la distanță.

Utilizator – orice persoană fizică care vizitează site-ul web sau utilizează unul sau mai multe servicii sau funcționalități descrise în Politica.

S.R.L. – Societate cu Răspundere Limitată

Vânzător – Sorana Darclee Art&Gallery S.R.L., J40/12720/2020, Magazinul online, Kmura